snoerenverkeer.nl

Over Peter Snoeren


Peter Snoeren is in 1959 geboren in Breda. Na omzwervingen via 's-Hertogenbosch en Zoetermeer woont hij sinds 1989 in Nieuwegein.
Peter Snoeren heeft de verkeersakademie (nu NHTV) afgerond met een onderzoek naar de participatie rondom het verkeerscirculatieplan van de gemeente Oirschot. In 2008 studeerde hij af aan de Universiteit van Utrecht (Staats- en bestuursrecht) met een scriptie over de verantwoordelijkheid die verkeerskundigen hebben in hun functie van wegbeheerder en wegontwerper. Hij heeft daarbij onderzocht in hoeverre het systeem van regelgeving en jurisprudentie de stelling ondersteunt dat de vormgeving van de weg het gewenste gedrag van de verkeersdeelnemer moet uitlokken .  Met de publicatie Een bon voor de wegbeheerder? Vrijheid in vormgeving en inrichting van wegen aan banden. zwengelt hij de discussie aan over de (onbestrafte) vrijheid die wegbeheerders hebben bij het wegontwerp.

Naast zijn werk als verkeerskundige is Peter Snoeren actief als gemeenteraadslid voor D66. Hij heeft een breed pakket aan portefeuilles waaronder (uiteraard) mobiliteit, ruimtelijke ordening, onderwijs, internationale zaken, milieu, bestuurlijke aangelegenheden. Hij is tevens secretaris van het regiobestuur Utrecht voor D66.

In de periode 1998 - 2004 was hij voorzitter van de bestuurscommissie openbaar basisonderwijs in Nieuwegein (dertien scholen).